Twee verdachten in onderzoek naar incident in probleemwijk Anderlecht vrijgelaten

Twee verdachten in onderzoek naar incident in probleemwijk Anderlecht vrijgelaten

Foto: vrt

Anderlecht -

De twee personen die donderdag opgepakt waren bij een grootscheepse politie-operatie in de Anderlechtse Peterbos-wijk zijn na verhoor vrijgelaten. Dat meldt het Brusselse parket. Het gaat om een 14-jarige jongen die stenen zou gegooid hebben naar een cameraploeg van de VRT, en een 19-jarige jongeman die controleurs van de MIVB zou aangevallen hebben.

De Peterboswijk kwam in april meermaals in het nieuws door verschillende incidenten. Zo raakte bekend dat het Brusselse parket sinds eind december al een tiental opsporingsonderzoeken had geopend voor poging doodslag op agenten naar aanleiding van de incidenten waarbij agenten bekogeld werden. In die onderzoeken werd al één verdachte onder aanhoudingsbevel geplaatst maar nadien vrijgelaten door de raadkamer.

In die periode werden ook drie controleurs van de MIVB aangevallen door een groep jongeren. De controleurs kregen daarbij klappen en hun tablet werd gestolen. Enkele dagen later werd dan een cameraploeg van de VRT het doelwit van jongeren die stenen gooiden.

Donderdag pakte de politie een 14-jarige jongen op die betrokken zou geweest zijn bij dat laatste incident. Hij werd na verhoor door de parketmagistraat vrijgelaten.

Ook werd een 19-jarige jongeman opgepakt die een rol zou gespeeld hebben bij het incident met de MIVB-controleurs.

LEES OOK. Op stap in de gevaarlijkste wijk van het land: waar de politie potten mayonaise naar het hoofd gegooid krijgt (N+)

“Hij heeft een aantal verklaringen afgelegd over zijn al of niet aanwezigheid”, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. “In het licht van die verklaringen heeft de parketmagistraat bijkomend onderzoek bevolen en de jongeman na verhoor vrijgelaten.”

Volgens het parket valt niet uit te sluiten dat er de komende weken nog politie-operaties volgen in de Peterbos-wijk.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees