Man slaat vriendin en steekt haar zoon met mes neer, politie schiet hem dood na bedreigingen in Charleroi

Man slaat vriendin en steekt haar zoon met mes neer, politie schiet hem dood na bedreigingen in Charleroi

Foto: BELGA

De politie van Charleroi heeft een man, gewapend met een mes, doodgeschoten. Die had hen bedreigd na een ruzie met zijn vriendin en haar 22-jarige zoon. Die laatste kreeg enkele messteken.

De politie was opgeroepen voor een ruzie in de context van een familiaal conflict. Toen de politie tussenbeide kwam, wierp de man met het mes zich op de agenten. Die openden het vuur. De man overleed ter plaatse.

Bij de ruzie raakten twee personen gewond. Volgens de eerste informatie zou het gaan om de vriendin van de man en haar 22-jarige zoon. De vrouw en haar zoon kregen slagen op het hoofd met een hamer. De jongeman zou ook enkele messteken hebben gekregen. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

Het gebeuren speelde zich af op straat. Verscheidene omstaanders snelden de slachtoffers ter hulp en waarschuwden de hulpdiensten.

Toen de politie ter plaatse kwam, haalde de man een mes boven. Een waarschuwingsschot met het bevel aan de man, zijn wapen los te laten, sorteerde geen effect. De man stortte zich integendeel op de agenten, die hem doodschoten.

De politie heeft een veiligheidszone ingesteld.

Het onderzoek naar de feiten komt in handen van de federale gerechtelijke politie.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees