Ook dit jaar nachtbussen en pendeltram tijdens Gentse Feesten

Ook dit jaar nachtbussen en pendeltram tijdens Gentse Feesten

Archiefbeeld Foto: EDM

Gent -

De Lijn legt dit jaar opnieuw nachtbussen in tijdens de Gentse Feesten en een pendeltram tussen de parking aan Flanders Expo en de Korenmarkt, via het station Gent Sint-Pieters. De capaciteit van fietsenstallingen wordt opnieuw verhoogd. De ordediensten zullen tijdens het stadsfestival verhoogde veiligheidsmaatregelen in acht nemen.

Tijdens de Gentse Feesten handhaaft de Gentse politie de veiligheid met een cameranetwerk dat de feestenzone controleert. Er komen ook blokkades aan belangrijke invalswegen. Bezoekers wordt gevraagd om hun auto thuis te laten en van het openbaar vervoer gebruik te maken, dat voor de gelegenheid wordt uitgebreid.

Ook minder mobiele mensen zijn welkom. Een toegankelijkheidsambtenaar screent de pleinen vooraf en tijdens de Gentse Feesten. Met bijkomende communicatie wil de stad Gent bezoekers op voorhand informeren over toegankelijkheid en het aanwezige sanitair.

Voor wie niet kan afzakken naar de feestenzone organiseert de stad een programmatie in het ziekenhuis. Artiesten van Puppetbuskers en Miramiro brengen een voorstelling in het kinderziekenhuis Prinses Elisabeth van het UZ Gent. En in negen rust- en verzorgingstehuizen wordt een seniorennamiddag georganiseerd met optredens van Lily Castel, Fred Geirnaert en Noël Fack.

De Gentse Feesten verwachten dit jaar zowat 1,3 miljoen bezoekers. Dat zorgt op piekmomenten voor heel wat drukte aan de bars die doorheen de stad staan opgesteld. Mogelijk zal die drukte dit jaar iets toenemen na de invoer van een herbruikbare beker waarvoor op de belangrijkste pleinen een waarborg wordt betaald. Een logistieke operatie waarvoor enkele organisatoren bijkomend personeel zullen aanwerven. De Gentse feesten gaan van start op 13 juli en duren tot 22 juli.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees