Nederlandse bende met zes cannabisplantages in België opgerold

Leuven / Kortenberg / Diest -

Een Nederlandse bende die in ons land panden huurt om cannabisplantages in onder te brengen, is opgerold. In totaal kon de politie meer dan 5.000 plantjes in beslag nemen. De hoofdverdachte zit in de cel.

Sinds dit voorjaar onderzoekt de recherche van de zone Demerdal een Nederlandse bende die in ons land cannabisplantages in huurpanden onderbracht. De eigenaar van een huurhuis aan de Tessenderloseweg in Diest verwittigde de politie toen hij zag dat de huurders de ramen van zijn woning en de aanpalende loods hadden afgeplakt, ze extra elektrische bedrading hadden voorzien en er 's nachts verdachte activiteiten waren.

Verschillende aliassen

Diezelfde dag, 6 maart, pakte de politie ook nog twee broers op die met een huurwagen naar de woning waren gekomen. Tijdens een controle vonden ze in de wagen materiaal dat gelinkt kan worden aan een cannabisplantage. Bij een huiszoeking in de woning en de loods stootte de politie op een professionele plantage van maar liefst 1.000 planten.

Tijdens het voorgezette onderzoek kwam de recherche uit bij twee Nederlanders die onder verschillende aliassen panden huurden in onder meer Tessenderlo, Leuven, Kortenberg en Balen. Daarop werden er huiszoekingen uitgevoerd. In een huis in Tessenderlo trof de politie 500 planten aan. Op twee adressen in Kortenberg waren er plantages met telkens om en bij de 1.100 planten te vinden. In de Arthur De Greefstraat in Leuven vond de politie eveneens een plantages met 1.100 plantjes. In de Ossenberg in Balen ten slotte trof de politie een kleinere plantage van 460 cannabisplanten aan. In totaal meer dan 5.000 planten.

Nederlandse vrouw in cel

Een Nederlandse dame van 42 jaar, de hoofdverdachte, werd op 11 maart aangehouden door de Leuvense onderzoeksrechter en blijft nog in voorlopige hechtenis. Voor de mannelijke hoofdverdachte, een 63-jarige Nederlander, is de overlevering uit Nederland gevraagd.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio