ATLETIEKMEMORIAL

Sarah Missinne zondag onder de bollen van het Atomium

Gent -

Onder het motto ‘de Memorial Van Damme bezoekt de grootste steden van België’, wordt zondag halt gehouden aan het Atomium. Van de voet van het monument wordt in de richting van de Paleizen een stuk looppiste gebouwd, waar de sprinters en de hordelopers hun gangen kunnen gaan. Iets na de middag wordt er van wal gestoken met een 100-meterloop voor vrouwen. Om 15.30 uur mogen onder meer Eline Berings, Hanne Maudens en Sarah Missinne hun snelheid testen op de 100 meter horden. Ook de broers Borlée zijn present.

“Toen de Urban Memorial Series een plek kregen op de Brusselse Vismarkt, was ik er ook al eens van de partij”, zegt Missinne. “Dat was eens wat anders dan wat we gewoon zijn. Lopen op een ondergrond van houten planken voelt heel speciaal aan. Hoe dan ook is het de bedoeling om me voluit in te zetten voor een mooie chrono. Met het zomerseizoen tot nu toe ben ik trouwens erg tevreden. Ik heb vorige week mijn persoonlijk record naar 13"19 kunnen verbeteren. Misschien kan ik nog sneller, zeker als ik in het eerste stuk van de race wat zelfzekerder zou zijn. Dat ik weer met Eline Berings aan de start kom, is zeker een voordeel. Eline start steeds razendsnel, waardoor ik me toch wat aan haar tempo kan optrekken.”

Volgende week legt Missinne haar laatste theoretisch examen af. “Volgend jaar staan dan onder meer de stages op het programma, waarna ik mijn bachelor in de verpleegkunde binnenhaal. Maar ook de atletiek draait nu op volle toeren. De komende weken wil ik me nog uitleven in de wedstrijden van de Flanders Cup. Op 24 juni start mijn campagne in Lokeren.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio