VoetbalProvinciale algemene vergadering Voetbalbond

Hofman Sport Cup in een nieuw kleedje

Gent / De Pinte -

Vandaag heeft de provinciale algemene vergadering van de Oost-Vlaamse voetbalclubs plaats.

De plaats van het gebeuren is de kantine van JV De Pinte. De aanvang is om 9 uur. Er zijn toespraken voorzien van Philippe De Meyer (voorzitter Provinciaal Comité), Paul Huylebroeck (Voorzitter van het bureau-arbitrage) en Leroy D'Hondt (sporttechnisch coördinator Oost-Vlaanderen).

Na afloop zal de kalender van Hofman Sport Cup worden uitgereikt. De definitieve kalender van de competitie zal later worden bekendgemaakt.

De Hofman Sport Cup werd voor het komende seizoen in een nieuw kleedje gestopt. In de eerste ronde nemen alle clubs uit tweede, derde en vierde provinciale deel met uitzondering van de teams die geplaatst zijn voor de eerste ronde van de Beker van België.

In de eerste ronde wordt er een heen- en terugwedstrijd gespeeld. Er is geen geleide loting.

In de tweede ronde spelen de winnaars van de eerste ronde aangevuld met de teams uit eerste provinciale (seizoen 2018-2019) en de clubs uit tweede, derde en vierde provinciale die in de eerste ronde waren vrijgesteld. Vanaf de tweede ronde (64 teams) wordt deze bekercompetitie met rechtstreekse uitschakeling betwist.

De winnaars van de 1/8ste finales zijn automatisch geplaatst voor de volgende editie van de Beker van België. Het is de bedoeling dat ook de clubs uit eerste en tweede provinciale altijd met hun sterkste ploeg aantreden. In het verleden namen vaak de beloften van deze clubs aan de Hofman Sport Cup deel.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio