Golden State Warriors voor derde keer in vier jaar NBA-kampioen

Golden State Warriors voor derde keer in vier jaar NBA-kampioen

Foto: Photo News

De Golden State Warriors hebben ook de vierde wedstrijd van de NBA-finale gewonnen (85-108) van de Cleveland Cavaliers. Ze halen zo hun derde titel in vier seizoenen. Het is sinds 2007 geleden dat het 4-0 werd in de NBA-finale. Na de wedstrijd kondigde Cleveland-ster LeBron James aan mogelijk te vertrekken.

Lees ook: Brand en vernietigende brief bij vorige vertrek, gaat LeBron James opnieuw weg bij Cavs?

Golden State blijft het beste team in de NBA. De Warriors veroverden vrijdag ten koste van Cleveland hun derde titel in vier jaar.Het sterrenteam uit het Californische Oakland ging met 85-108 winnen in de Quicken Loans Arena van de Cavaliers en kwam zo op een onoverbrugbare 4-0 voorsprong in de finale. Het is sinds 2007 geleden dat het 4-0 of een sweep werd in de NBA-finale.

Stephen Curry kroonde zich vrijdag met 37 punten tot topschutter van de partij. Ook Kevin Durant was met 20 punten, 12 rebounds en 10 assists (een triple double) opnieuw heel belangrijk voor het team van coach Steve Kerr. Durant werd na afloop, net zoals vorig jaar, uitgeroepen tot MVP (beste speler) van de finale. LeBron James, dé sterspeler van Cavs, klokte vrijdag af op 23 punten, tien meer dan teamgenoot Kevin Love.

Voor Golden State is het de zesde NBA-titel uit de clubgeschiedenis. Eerder werden ze kampioen in 1947, 1956, 1975, 2015 en 2017. Cleveland blijft voorlopig steken op een titel (in 2016, tegen Golden State). “Het is een moeilijk seizoen geweest maar we staan er op het juiste moment en dat is mooi”, zei Curry, die onder meer verwees naar de nipte zege tegen Houston (4-3) in de finale van de Western Conference.

Blessure en afscheid voor James?

Voor LeBron James was het vrijdag mogelijk zijn afscheid aan Cleveland. De 33-jarige ‘LBJ’ is einde contract en wordt het hof gemaakt door Houston, Philadelphia en de Los Angeles Lakers. “Ik weet nog niet wat ik ga doen”, zei James, die sinds 2014 voor de Cavaliers speelt, na een eerste passage tussen 2003 en 2010. “Ik ga doen wat ik altijd doe: overleggen met mijn familie en nadenken. De mening van mijn naasten is belangrijk.”

James speelde overigens de drie laatste finaleduels tegen Golden State met een breukje in de rechterhand. “Het was mijn eigen fout. Na de eerste wedstrijd liet ik mijn emoties de vrije loop, omdat we toen net naast de zege grepen. De laatste drie matchen heb ik eigenlijk met een gebroken rechterhand gespeeld.”

Volgens Amerikaanse media liep James de blessure op toen hij in de kleedkamer hard tegen een bord mepte na de eerste match, die de Cavaliers na extra tijd verloren. LeBron James speelde tegen Golden State zijn negende finale, de achtste op rij. Daarvan won hij er drie: twee met Miami (2012 en 2013) en een met Cleveland (2016).

Golden State Warriors voor derde keer in vier jaar NBA-kampioen
LeBron James. Foto: Photo News

(belga)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.