Tot 27 graden, maar hevig onweer blijft dreigend boven ons land hangen

Tot 27 graden, maar hevig onweer blijft dreigend boven ons land hangen

Foto: Anny Godts

Met maxima tot 27 graden krijgen we een mooi weekend. Toch kunnen bewolking en lokale buien mogelijk wat roet in het eten gooien. Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt opnieuw voor een code geel voor rukwinden en regen, vooral in het zuiden van het land.

Zaterdag verwachten we eerst nevel en lage wolken, met hier en daar enkele mistbanken. Dat ochtendgrijs kan lokaal maar moeizaam optrekken. Overdag krijgen we een afwisseling van zon en wolken. In de loop van de namiddag ontstaan er over de zuidoostelijke landshelft lokale buien, mogelijk met onweer. Over het noordwestelijke deel blijft het overwegend droog. Het wordt warm met maxima van 22 graden in de Hoge Venen tot 26 of 27 graden in de Kempen.

Zaterdagavond vallen er vooral in de oostelijke landshelft nog enkele plaatselijke buien, mogelijk met onweer. ’s Nachts wordt het meestal droog met in vele streken vorming van nevel, mist of laaghangende bewolking. De minima liggen tussen 12 en 16 graden.

Tot 27 graden, maar hevig onweer blijft dreigend boven ons land hangen
Weersverwachtingen zondag Foto: KMI

Zondag blijft het, na het lokale ochtendgrijs, meestal droog en gedeeltelijk bewolkt in het westen en centrum van het land. In het oosten verwachten we in de namiddag onweersbuien. De maxima schommelen rond 19 graden aan zee, tussen 21 en 23 graden in de Ardennen en tussen 24 en 26 graden in het centrum.

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt zowel zaterdag- als zondagnamiddag voor een code geel, vooral over het zuiden van het land. Daar is kans op enkele lokale onweersbuien en rukwinden, die voor overlast kunnen zorgen.

Maandag trekt een storing met regen en onweerachtige buien vanuit Frankrijk zeer langzaam over ons land. Er is dus kans op overvloedige neerslag, vooral ten zuiden van Samber en Maas. Aan de kust en in de streken langs de Nederlandse grens blijft het tot het einde van de dag mogelijk overwegend droog. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden.

Dinsdag krijgen we veel bewolking en soms regen. We verwachten de meeste neerslag over de zuidelijke helft van het land. Het wordt gevoelig frisser dan de vorige dag met maxima tussen 16 en 20 graden, en in Belgisch Lotharingen eventueel nog tot 23 graden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS