Amber (23) telde meer dan 8.500 euro neer om haar uiterlijk te veranderen: “Ik zag er vroeger te saai uit”

Amber (23) telde meer dan 8.500 euro neer om haar uiterlijk te veranderen: “Ik zag er vroeger te saai uit”

Foto: Instagram/Amber Luke

Al meer dan 8.500 euro telde ze voor haar uiterlijk neer, Amber Luke (23) uit Australië. Ze liet haar tong splitsen, haar oorlellen stretchen, haar oogballen blauw tatoeëren en haar lichaam inkleuren met meer dan vijftig tattoos. De reden? “Ik zag er vroeger gewoon veel te saai uit.”

Haar drang naar een nieuw, meer extreem uiterlijk begon in haar tienerjaren.

“Op mijn zestiende zag ik mensen in mijn omgeving met een tatoeage, en dat wilde ik ook wel eens proberen”, getuigt Amber. “Ik moest weten hoe dat aanvoelde. Toen ik achttien werd, had ik al drie tattoos. Nu heb ik er al meer dan vijftig.”

Lees hieronder verder

Extremere ingrepen

Hoeveel tatoeages ze precies heeft, weet Amber niet. Ze is intussen de tel kwijtgeraakt. Bovendien is ze onlangs overgegaan naar iets extremere ingrepen. Zo liet ze haar oogballen inkleuren, iets waardoor ze het risico liep om permanent blind te zijn.

“Dat was heel intens”, vertelt ze. “Het heeft veertig minuten geduurd en het deed enorm veel pijn. Mijn ogen werden opengehouden terwijl ze met een spuit geïnjecteerd werden met inkt. Dat gebeurde vier keer per oog. Ik heb drie weken lang niets kunnen zien.”

Daarnaast liet ze ook haar tong splitsen. “Dat deed ook geen deugd”, klinkt het. “Ik kon een week lang niet meer praten of eten.”

Lees hieronder verder

Vroeger te saai

Waarom Amber haar uiterlijk zo drastisch veranderd heeft? “Ik haatte mijn vroegere look”, geeft ze eerlijk toe. “Ik zag er veel te saai uit.”

Haar familie en vrienden steunen haar intussen in al haar beslissingen. Ook haar moeder is sinds dag één grote fan. “Toen ze hoorde dat ik mijn oogballen had laten tatoeëren, heeft ze wel even gehuild. Maar nu heeft ze zich ermee verzoend. Natuurlijk zijn er ook heel wat buitenstaanders die mij afkraken, maar het blijft mijn lichaam. Ik beslis wat er mee gebeurt.”

Aan haar indrukwekkende transformatie heeft Amber meer dan 21.000 volgers op Instagram én de bijnaam ‘Blue Eyes White Dragon’ overgehouden, “omdat mijn vrienden vonden dat ik er blijkbaar als een draak uitzag.”

Pre-get up #girlswithtattoos #bodymods #tattooedgirls #beforeandafter #schoolies

Een bericht gedeeld door Blue Eyes White Dragon (@amber__luke) op

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees