Renners halen waanzinnige snelheden tijdens ploegentijdrit in Zwitserland

Renners halen waanzinnige snelheden tijdens ploegentijdrit in Zwitserland

Foto: EPA-EFE

De renners stoven als ware snelheidsduivels over de wegen tijdens de openingsploegentijdrit van de Ronde van Zwitserland. Bij Groupama-FDJ haalden ze op bepaalde stukken snelheden tot 100 km/u. Waanzinnig.

Lees ook: Greg Van Avermaet wint met BMC ploegentijdrit in Ronde van Zwitserland, Küng eerste leider

Hoge snelheden in een ploegentijdrit zijn niet ongewoon, maar in de eerste rit van de Ronde van Zwitserland piekte de snelheidsmeter toch erg hoog. Op tv-beelden was duidelijk te zien dat een motard bijna 100 km/u moest rijden om de ploeg van Groupama-FDJ te kunnen volgen.

Hoe het komt dat de renners zo snel gingen vandaag? Vooral door het parcours, want dat sprak erg in het voordeel van snelheidsduivels. Hellende stroken werden afgewisseld met lange, brede en vooral steile afdalingen waarin de renners altijd een goed overzicht bleven houden over het parcours. Geen betere stimulans om de gashendel volledig open te draaien.

Bovendien zitten er enkele onversneden hardrijders en tijdrittoppers verzameld in het Zwitserse peloton. Laat hen beurt om beurt het tempo bepalen op de aerodynamische tijdritfietsen en je krijgt waanzinnige snelheden.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.