Peter Sagan stelt tot zijn eigen verbazing ritzegerecord bij in de Ronde van Zwitserland

Peter Sagan stelt tot zijn eigen verbazing ritzegerecord bij in de Ronde van Zwitserland

Foto: Photo News

Peter Sagan was al recordhouder wat ritzeges betreft in de Ronde van Zwitserland, maar met zijn zestiende overwinning stelde hij dat zondag zelf nog wat bij. “Ik weet niet waarom ik hier altijd zo sterk ben”, aldus de wereldkampioen.

LEES OOK: Sterke Peter Sagan remonteert Fernando Gaviria en wint massasprint in Ronde van Zwitserland

Sinds zijn eerste zege in de Ronde van Zwitserland in 2011 ging er geen editie voorbij dat Sagan er niet minstens één ritoverwinning boekte. “Ik heb al heel hard gewerkt. Daar komt het allicht door dat ik weer win. Toch zijn mijn benen nog niet op hun best op dit moment. Ik moet zeker nog een beetje groeien voor de Tour”, vertelde de Slowaakse wereldster.

Voor zijn ploeg BORA-Hansgrohe werd het een bijzonder succesvolle dag. De formatie won met Sam Bennett ook in Keulen en pakte met Emanuel Buchmann een vierde plaats op de slotdag van het Critérium du Dauphiné. “Ik ben erg blij met deze zege en moet dank u zeggen aan al mijn ploegmaats. Zij geloven in mij, en uiteindelijk draaide alles vandaag uit zoals verwacht”, analyseerde Sagan.

Voor de wereldkampioen was het na een rit in de Tour Down Under, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix de vierde zege van 2018.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.