voetbalElk Talent Telt

‘Elk Talent Telt’ bestaat al drie jaar: “Uniek in Europa”

Gent -

Ze treden zelden op de voorgrond maar als ‘Elk talent telt’ nu ook internationaal weerklank krijgt, is dat zonder meer de verdienste van Wim Beelaert en Pierre Van der Veken die dag en nacht in de weer zijn voor het Gentse jeugdvoetbal.

“In 2014 groeide het idee en gingen we rond de tafel zitten met de verschillende clubs”, kijkt stafmedewerker Van der Veken trots terug op de realisaties van Elk Talent Telt. “Zo verenigen we nu zomaar eventjes 3183 jeugdspelertjes bij de vijftien aangesloten Gentse clubs. We merken dat de cohesie jaar na jaar sterker wordt: dat zorgt ook voor een positieve sfeer, zowel op als naast het terrein.”

Al gelden er ook strikte regels om te kunnen genieten van de (financiële) voordelen: “Clubs kunnen alleen financiële steun krijgen in de mate dat ze punten scoren op duidelijk gedefinieerde criteria zoals het uitbouwen van een wandelvoetbalteam of meisjeswerking, het aantrekken van gediplomeerde coaches, het inzetten op jeugdwelzijnswerk en de doorstroming naar AA Gent. En uiteraard wordt er gecontroleerd of alle engagement zijn nagekomen.”

Schepen Resul Tapmaz, voorzitter van KAA Gent Foundation, is dan ook een trots man: “Doordat de Gentse clubs de handen in elkaar slaan, is het onderlinge vertrouwen groter geworden. Daarnaast zie je bijvoorbeeld ook dat de ouderparticipatie gevoelig stijgt.”

En dat succes wekt interesse in binnen - en buitenland: “Elk Talent Telt is een voorbeeld voor andere Europese clubs”, aldus algemeen coördinator Wim Beelaert. “Er is dan ook heel veel interesse voor ons model.”

Elk Talent Telt is dan ook geen veredeld scoutingsprogramma van AA Gent in een poging om de grootste talenten vroegtijdig te detecteren: “Het gaat om zoveel meer”, beklemtoont directeur communicatie Patrick Lips. “Als club nemen we ons sociaal engagement ter harte. We zijn enorm trots op onze communitywerking die andermaal is gelauwerd als beste van het land en zelfs op internationaal niveau worden we stilaan in één adem genoemd met clubs zoals Celtic Glasgow.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio