Blunder in de Formule 1: Canadees model vlagt race te vroeg af (gelukkig zonder gevolgen)

Blunder in de Formule 1: Canadees model vlagt race te vroeg af (gelukkig zonder gevolgen)

Foto: AP

Sebastian Vettel won zondag op overtuigende wijze de Grote Prijs van Canada. De Duitser van Ferrari bleef Valtteri Bottas en Max Verstappen voor. Vettel en co. waren echter het slachtoffer van een blunder toen er te vroeg afgevlagd werd.

LEES OOK: Vettel domineert in Canada ondanks blunder organisatie en is nieuwe WK-leider, Vandoorne stelt teleur

LEES OOK: Zware crash ontsiert F1 GP van Canada: bolide vliegt ei zo na de lucht in na klap tegen muur

Vettel en Bottas kenden geen problemen bij hun late eerste (en enige) pitstop, kwamen als eerste en tweede weer de baan op en bleven daar ook tot het vallen van de finishvlag. Die werd opvallend genoeg echter te vroeg gezwaaid: een stevige blunder van de organisatie. Winnie Harlow, een Canadees topmodel, kreeg de eer om de race af te vlaggen, maar deed dat in ronde 69 van de 70 - één ronde te vroeg dus - en maakte zich zo onsterfelijk belachelijk.

De fout werd meteen opgemerkt door raceleider Vettel. Wanneer de race te vroeg wordt afgevlagd, wordt de uitslag opgemaakt zoals die was op het moment waarop de raceleider (in dit geval Vettel) voor het laatst de finishlijn overschreed. Dat was aan het einde van ronde 68, waardoor de race dus twee rondes minder lang duurde dan gepland. Gelukkig gebeurden er tijdens de niet-officiële laatste twee ronden geen positiewissels meer... 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.