Zoon Tine Embrechts timmert al aan muziekcarrière en heeft zijn eerste single uit

Oscar Santos laat geen gras groeien over zijn muzikale ambities, met de volle steun van mama Tine Embrechts: “We hebben een kamer goed geïsoleerd als studio.” Foto: FRANK ABBELOOS, IF

Het is de 14-jarige Oscar, de zoon van actrice Tine Embrechts menens: hij wil later de muziek in. Hoewel, ‘later’? Oscar steekt nu al elke vrije minuut in het maken van nieuwe nummers. Zopas postte hij op Instagram zijn jongste creatie, Strong. Het nummer is meteen via Spotify en iTunes te beluis­teren.

“Oscar heeft al enkele liedjes uit en hij verzorgde ook al enkele dj-sets”, aldus Embrechts. “Hij is vastbesloten van muziek zijn beroep te maken en hij wil dolgraag aan de Herman Brood Academie studeren, de popacademie die al talloze ­bekende muziekproducers afleverde. Wie ben ik om hem zijn muziekdroom af te nemen? Ik ga hem niet verplichten boekhouder te worden, hoor. Bij ons thuis heeft hij dan ook een kamer die we goed hebben geïsoleerd zodat hij ze als studio kan gebruiken.”

Op zijn jongste song werkt ­Oscar Santos – zijn echte naam, overigens – samen met Leeloo Love, die in 2016 tot in de finale van The Voice Kids raakte. De eveneens 14-jarige Leeloo neemt op Strong de zang voor haar rekening.

Of Oscar ondertussen een zakcentje verdient met zijn muziek? “Nee, als 14-jarige mag hij trouwens nog niet werken. Als hij eens ergens gaat draaien, blijft zijn verdienste ­beperkt tot een Fnac-bon of ­zoiets. En daar is hij best te­vreden mee.”

Beluister het nummer hier.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees