Gerard Joling en Gordon spreken elkaar voor het eerst sinds ruzie: “Sfeer was best zurig”

Gerard Joling en Gordon spreken elkaar voor het eerst sinds ruzie: “Sfeer was best zurig”

Geer (l.) en Goor Foto: William Rutten

Toen de Nederlandse zanger Gordon (49) dit voorjaar zijn biografie uitbracht, viel die niet in goede aarde bij zijn showbizzcollega Gerard Joling (59). Nooit nog zou Joling samenwerken met zijn vroegere tv-maatje. Maar nooit is relatief, blijkt nu. Binnenkort zitten de twee samen in één stoel als jurylid in ‘The Voice Senior’, dat in augustus op de Nederlandse televisie van start gaat.

Gerard Joling (57) en Gordon Heukeroth (49) maakten samen het ene tv-programma na het andere, waaronder Geer & Goor. Maar sinds de biografie van Gordon zat er een stevig haar in de boter. “Het is een rare vogel”, had Gordon geschreven over de presentator. “Uiteindelijk heeft Gerard alles van me overgenomen, en heb ik dat laten gebeuren. Die T-shirts met die teksten als ‘Ik heb er geen kracht meer voor’, die waren van mij, mijn uitspraken, mijn idee.’’

Joling had gezworen nooit meer met Gordon samen te werken, maar hun ruzie blijkt van korte duur. In augustus zetelen ze samen in één jurystoel in de Nederlandse seniorenversie van ‘The Voice’. Vorige week spraken ze elkaar voor het eerst in maanden weer. “Je mag het best weten, in het begin was de sfeer best een beetje zurig”, vertellen ze aan Privé. De twee zouden nog even gekibbeld hebben over het omstreden boek, maar volgens Joling werd er al snel weer gelachen. “Die credits moet ik hem natuurlijk wel geven: niemand is zo snel en hilarisch als die man.”

Bovendien, vindt Joling, was ‘The Voice Senior’ een opportuniteit die ze nu eenmaal niet mochten laten schieten. En bekvechten past nu eenmaal niet in dat plaatje. “Daar ben je dan ook wel weer professioneel genoeg voor om niet meteen met ‘een hok vol herrie’ te beginnen in zo’n superproductie. Want dat is voor niemand leuk. Voor de makers niet, voor de kandidaten niet en voor jezelf ook niet als je met de pest in je lijf met iemand moet samenwerken.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees