Mode

Waarom heb je modellen nodig als je drones kan gebruiken?

Waarom heb je modellen nodig als je drones kan gebruiken?

Foto: ss

Is het beroep van model met uitsterven bedreigd? Zo'n vaart zal het ongetwijfeld niet lopen, maar tijdens een show in Saoedi-Arabië werden ze onlangs wel vervangen door drones op de catwalk. Ook Dolce & Gabbana pakte al uit met zo'n stunt.

In februari keek de modewereld met veel verbazing toe hoe Domenico Dolce en Stefano Gabbana hun nieuwste handtassencollectie in Milaan toonden aan de hand van drones. De modellen showden er wel nog de kleding, maar de accessoires werden voorbehouden voor die hoogtechnologische tuigen. De voorbode van een nieuwe trend of gewoon een stunt? 

In Jeddah in Saoedi-Arabië lijken ze alvast het eerste te denken, want ook daar werden drones ingezet tijdens een modeshow. Al hadden de organisatoren een andere reden: in een interview met BBC Arabic haalde medeorganisator Ali Nabil Akbar namelijk aan dat die drones een perfect alternatief zijn voor de modellen en dat het gebruik ervan zeker tijdens de ramadan "gepaster" is. 

Wapperen

In tegenstelling tot bij Dolce & Gabbana werden nu de volledige outfits door drones getoond. Al hebben die ook een nadeel: door de wind van de drones gaat de kleding wapperen, waardoor je ze toch niet echt goed kan zien. Zo snel zullen die modellen dus niet zonder werk vallen. 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees