Werkstraf voor man die korpschef sloeg en gehoorschade toebracht

Werkstraf voor man die korpschef sloeg en gehoorschade toebracht

Het zware incident gebeurde in de drukte van Bruisend Balegem 2016. if

Merelbeke -

Een man uit Merelbeke die de korpschef van de lokale politiezone Rhode & Schelde sloeg tijdens een evenement van Stan Van Samang in Balegem, is veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur. Dat heeft de correctionele rechtbank van Gent beslist. De korpschef, die blijvende gehoorschade opliep, krijgt een schadevergoeding.

De feiten gebeurden op 15 augustus 2016 tijdens het evenement Bruisend Balegem. Omdat er te veel volk afzakte voor het optreden van Stan Van Samang, besloot de politie het dorpsplein af te sluiten. Een man wou toch de feestenzone betreden en werd tegen de grond gewerkt en in bedwang gehouden door een bewakingsagent. Korpschef Yves Asselman kwam erbij om te bemiddelen, maar hij kreeg plots een harde slag van een vriend van de eerste man. Hij viel, brak zijn staartbeen en liep voor zestig procent gehoorschade aan zijn rechteroor op.

LEES OOK. Korpschef gemolesteerd, maar beklaagden zijn zich van geen kwaad bewust

De rechtbank veroordeelde de man die de slag gaf tot 100 uur werkstraf, maar de andere werd vrijgesproken. De korpschef kreeg een voorlopige schadevergoeding van 2.500 euro toegekend. Er werd een deskundige aangesteld om de definitieve schade te bepalen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees