Bende rooft bankkaarten in ziekenhuis en haalt er geld mee af

Bende rooft bankkaarten in ziekenhuis en haalt er geld mee af

Archiefbeeld. Foto: Dirk Vertommen

Duffel / Mechelen -

De Mechelse onderzoeksrechter Theo Byl heeft zeven mensen aangehouden omdat ze deel uitmaakten van een bende die op grote schaal bankkaarten had gestolen in ziekenhuizen. Met de kaarten haalden ze nadien geld af.

Het onderzoek kwam op gang nadat een vrouw uit Mechelen, die in het ziekenhuis van Duffel aan het revalideren was, bestolen werd van haar bankkaart. Op meerdere plaatsen slaagden de dieven erin om ook geld af te halen van de rekening van de vrouw. Op die manier werd ze van duizenden euro’s beroofd. Heel snel werd duidelijk dat de diefstal in Duffel geen alleenstaand feit was.

“De daders hebben op verschillende plaatsen in het land toegeslagen. Onder meer in ziekenhuizen in Antwerpen, Aalst, Brugge, Luik en Charleroi. Op dit ogenblik kunnen we de verdachten linken aan meer dan vijftig gelijkaardige diefstallen”, bevestigt Peter Peereboom van het Antwerpse parket, afdeling Mechelen, het nieuws.

Eén van de slachtoffers zou zelfs 20.000 euro armer zijn gemaakt door de bende. Heel snel kwam aan het licht dat de bendeleden zich ook bezighielden met winkeldiefstallen. Zo stalen ze onder meer producten voor haarverzorging, maar ook handtassen, schoenen, kledij en cosmetica. Meestal ging het om diefstallen op bestelling. “Om niet gevat te worden, hadden ze met aluminiumfolie bewerkte draagtassen bij zich. Of knipten ze het veiligheidslabel van de producten af zodat het alarm niet afging.”

Kogelwerende vesten

Bij een huiszoeking werden ook grote hoeveelheden drugs en zelfs twee kogelwerende vesten aangetroffen. Tien mensen werden opgepakt. Onderzoeksrechter Theo Byl plaatste zeven van hen onder aanhoudingsmandaat. Twee anderen zijn vrijgelaten onder voorwaarden. De tiende is gewoon weer in vrijheid gesteld.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio