Ontsnapte kangoeroe was week spoorloos, tot hij plots opdook aan woon- en zorgcentrum

De ontsnapte kangoeroe zat aan het hek, duidelijk vermoeid. Foto: if

Deinze / Zulte -

Je komt zo rond 7 uur ’s morgens met de fiets aan op je werk, en plots zie je een kangoeroe doodleuk zitten bij de toegang tot het dierenverblijf van het woon- en zorgcentrum Sint-Jozef langs de drukke Kortrijksesteenweg.

Dat is wat Geert Ballegeer, de verantwoordelijke van het centrum, overkwam.

Een goed uur later kon een gespecialiseerd team van de brandweerzone Centrum, waartoe Deinze behoort, het duidelijk vermoeide dier naar zijn verblijf in de Donkerstraat in Machelen terugbrengen. Daarmee kwam een einde aan een uitstapje dat vorige week begon.

“Het was wel even schrikken”, zegt Geert Ballegeer. “Toen ik met mijn fiets vanaf de Kortrijksesteenweg opdraaide, zag ik voor het hek van ons schapenverblijf een dier zitten. Ik heb even gewacht, maar toen zag ik dat het een kangoeroe was. Ik heb gebeld naar de brandweerpost Deinze en die hebben me aangeraden de 112 op te roepen.”

“Een uurtje later stond hier een speciaal team van de brandweerzone Centrum uit Gent dat dieren in nood kan helpen of vangen. De kangoeroe was zichtbaar vermoeid want het dier liet zich zonder enige weerstand vangen. Het werd in een ruime kooi geplaatst en overgebracht naar het erf in de Donkerstraat in Machelen.”

“Daar beschikt keurslager Hans Lievrouw, die een bekende beenhouwerij runt op de wijk Molenhoek langs de Kortrijksesteenweg in Petegem, over een dierenerf. Bij het vangen hield de politie van de zone Deinze/Zulte een oogje in het zeil op de drukke gewestweg.”

Bij navraag blijkt dat het dier vorige week uit zijn verblijf in Machelen was verdwenen. Sedertdien was de politie op zoek, maar een spoor was niet terug te vinden. De gewestweg Gent-Kortrijk werd speciaal in de gaten gehouden. “Zo'n dier kan voor gevaarlijke toestanden in het verkeer zorgen. Zover is het gelukkig niet gekomen”, zegt de politie. De eigenaar mag wel nog een factuurtje verwachten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees