Mysterie: vanwaar komen deze kogelinslagen?

Peter Seys telde uiteindelijk vier kogelinslagen in zijn truck. Foto: gsd

Izegem / Ledegem -

In Izegem zijn afgelopen weekend en vorige week minstens twee geparkeerde voertuigen beschoten. Zowel in een vrachtwagen als een auto zaten vier kogelinslagen.

Het eerste incident deed zich voor donderdagnacht langs de Rijksweg in Izegem, tussen de Leenstraat en de Klijtstraat. Zelfstandig vrachtwagenchauffeur Peter Seys had er zijn nieuwe vrachtwagen geparkeerd en stelde vrijdagmorgen vast dat er een gat in het venster zat. “We dachten eerst dat er iemand had proberen in te breken”, zegt zijn vriendin Cinthy Verkindere. “Maar we zagen plots nog een gaatje in het raam en ook een in het koetswerk. We vermoeden dat er in totaal vier keer werd geschoten.”

Wie de dader is of waarom er werd geschoten, is voor het koppel een groot vraagteken. “Hij heeft zijn mooie truck pas sinds september. Misschien is het iemand die jaloers is?” Cinty hoorde de avond voordien rond 21 uur een schot. “Maar ik dacht aan een schieting voor een huwelijk.”

Een man uit Ledegem maakte zaterdagnacht hetzelfde mee op een parking aan de Vijfwegen in Emelgem. In zijn Range Rover zaten vier kogelinslagen. “Twee in de achterruit, een in een achterlicht en een in een spoiler”, zegt Patrick W. “Volgens Carglass gaat het zeker om kogelinslagen.” Mogelijk spelen die feiten zich af in de privésfeer, maar dat is niet zeker.

Beide slachtoffers deden aangifte bij de politie.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees