Deze zomer dan toch ijs (en foodtruck) op zeedijk

Deze zomer dan toch ijs  (en foodtruck) op zeedijk

Mathieu Eyckmans van ijszaak Oyya zal op de Zeebrugse dijk vooral klassiekers verkopen. Foto: mvn

Brugge / Zeebrugge -

Zeebrugge gaat dan toch de zomer in met een ijskraam op de dijk. Het Brugs stadsbestuur heeft de standplaats toegewezen aan Oyya.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar het Brugs stadsbestuur heeft dan toch een ijsventer gevonden voor de standplaats in Zeebrugge. Na een verlaging van het standgeld begin dit jaar vond de stad wel een kandidaat, maar die haakte vorige maand af. Na een tweede oproep werd de standplaats toegewezen aan Mathieu Eyckmans van ijszaak Oyya in de Noordzandstraat. Niet de eerste de beste, want Eyckmans werd in februari nog Belgisch kampioen gelato, zowaar met gorgonzola-ijs. “Maar op de dijk van Zeebrugge zullen we vooral klassiekers, zoals vanille, chocolade en aardbei, verkopen”, verzekert Eyckmans. “In onze ijstruck, een Citroën-oldtimer, hebben we plaats voor zeven smaken.”

Spaanse gerechten

Tegelijk wees het stadsbestuur nog een tweede standplaats in Zeebrugge toe. Ook Que Tapa, een foodtruck die Spaanse gerechten serveert, zal de komende maanden postvatten op de zeedijk.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio