Autowielen gestolen maar snel teruggevonden via Facebook

Autowielen gestolen maar snel teruggevonden via Facebook

De vrouw mocht gisteravond haar wielen al gaan ophalen. Foto: dji

Oostende -

Een vrouw die maandagochtend zag dat de wielen van haar auto waren gestolen, vond die gisteren al terug. Dat gebeurde dankzij een oproep op Facebook.

Dieven hebben in de nacht van zondag op maandag vier wielen gestolen van een Opel Adam die geparkeerd stond op de hoek tussen de Vergunningenstraat en de Prins Albertlaan.

Het was eigenaar Cassandra Hebestreit (35) die de ontdekking deed toen ze ‘s morgens ging wandelen met haar honden. “Het was best wel schrikken”, zegt de vrouw. “Ik begreep er niets van.”

Voor haar stond haar auto, zonder wielen. De daders hadden stenen onder de carrosserie geplaatst. “Blijkbaar zijn er recentelijk ook buiten Oostende dergelijke diefstallen gepleegd. Ik heb mijn auto pas sinds 16 februari, dus dit was allesbehalve leuk. We zouden bovendien net op citytrip vertrekken”, zegt Cassandra nog.

De vrouw diende klacht in bij de politie en deed op Facebook een oproep naar getuigen van de diefstal. En met succes. Iemand had de wielen en de opvallende velgen opgemerkt op het internet.

“Ze werden blijkbaar in een groep te koop aangeboden”, vertelt Cassandra. De vrouw mocht gisterenavond de wielen al gaan ophalen.

“Helaas heb ik mijn wagen nog niet terug omdat ze er een bestek van aan het maken zijn voor de verzekering. Maar ik ben al blij dat de wielen terecht zijn”, zegt de vrouw nog.

De politie stelde een proces-verbaal op. Het onderzoek naar de diefstal en dader loopt verder.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio