Marokkaanse gemeenschap wil betogen tegen harde aanpak van politie tegenover moeder en dochter

Marokkaanse gemeenschap wil betogen tegen harde aanpak van politie tegenover moeder en dochter

Foto: blg

Ronse -

Binnen de Marokkaanse gemeenschap in Ronse wordt met toenemende verontwaardiging gereageerd op een recente politie-interventie na een verkeersincident in het centrum.

Woensdag hebben de gedupeerden een onderhoud met burgemeester Luc Dupont (CD&V). Vijf Marokkaanse en Tunesische vzw's vragen de toelating om te betogen tegen het politiegeweld.

De feiten deden zich dinsdagnamiddag 5 juni voor op het Franklin Rooseveltplein. Met haar volumewagen geraakte bestuurster Karima Azeroual, samen met haar kinderen en kleinkind, betrokken in een verkeersongeval. Met de tegenpartij ontstond een discussie. “De politie kwam ter plaatse en het ging er algauw weinig netjes aan toe. Eerst verbaal geweld, vervolgens zelfs met de matrak. Ikzelf en mijn dochter Hajar (21) kregen rake klappen”, vertelt Karima, erg geschrokken van de commotie.

“Aan lot overgelaten”

De Marokkaanse bestuurster klaagt nu aan dat ze hardhandig werd aangepakt en eist een onderzoek naar het politionele optreden: “Met Hajar werd ik aangehouden, in de boeien geklonken, meegenomen naar het commissariaat en in de cel geduwd. Mijn wagen bleef onbeheerd achter, de kinderen werden aan hun lot overgelaten”.

Sociale media

De vrouw en haar dochter namen een advocaat in de arm en dienden klacht in. “Van de burgemeester willen we weten of de manier waarop we werden behandeld in verhouding staat met een overtreding. We vinden dat de politie te fel heeft gereageerd, en ons onheus heeft behandeld voor de ogen van onze kinderen”, zegt Karima, die medische bijstand kreeg. Op de sociale media circuleert een video en komen er heel wat boze reacties. De politie-interventie leidt tot gemor, vooral onder Marokkanen. Politiechef Patrick Boel reageert kort op het voorval: “We zullen de zaak onderzoeken, zoals elke klacht.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees