Links afslaan: hier mocht het wel en niet

Links afslaan: hier mocht het wel en niet

Links afslaan, het mag en mag niet… Foto: RR

Kasterlee -

De lichten op het kruispunt van de Turnhoutsebaan hadden vorige week rare kuren. Ze vertoonden groen en rood tegelijkertijd. Het Agentschap Wegen en Verkeer werd ingeschakeld om het euvel op te lossen.

Een firma heeft in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) enkele dagen geleden gesleuteld aan de afstelling van de gloednieuwe verkeerslichten op het kruispunt van de Turnhoutsebaan, Kleinrees en Vekemans in Kasterlee. In mei vorig jaar kwamen daar nog drie leden van de fietsclub Blue Lady’s uit Retie om het leven. De verkeerslichten aan het gevaarlijk kruispunt op de drukke gewestweg zijn sinds eind januari in gebruik, maar de voorbije maanden stelden weggebruikers vast dat de lichten vaak tilt sloegen of slecht afgesteld waren.

Marc Daneels uit Lichtaart (Kasterlee) merkte vorige week dat er zowel een rode als groene pijl verscheen om links af te slaan naar Kleinrees komende van Turnhout (zie foto). Ook burgemeester Ward Kennes (CD&V) van Kasterlee kreeg al heel wat klachten binnen. “Ofwel stonden de lichten op rood en terwijl je hiervoor vertraagde, sprongen ze meteen op groen. Ofwel kregen fietsers helemaal geen groen licht en reden ze alsnog door het rode licht”, legt Kennes uit. “Er zijn al meermaals mails verstuurd naar AWV. Op mijn laatste mail van vorige vrijdag heb ik nog geen reactie gekregen, hoewel de situatie toch wel gevaarlijk is.”

Maandag leken de verkeerslichten wel correct te werken. “De firma Siemens heeft vorige week woensdag enkele ingrepen aan de lichten uitgevoerd”, bevestigt Gilles Van Goethem, woordvoerder van AWV. “Het was de bedoeling om alle fouten eruit te halen. Er zijn sindsdien geen storingen meer vastgesteld.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees