Eén stuurt ‘Blokken’ met vakantie tot eind juni, ook ‘Dagelijkse Kost’ en ‘Flikken Maastricht’ wijken voor WK

Eén stuurt ‘Blokken’ met vakantie tot eind juni, ook ‘Dagelijkse Kost’ en ‘Flikken Maastricht’ wijken voor WK

De voetbal-ploeg van de VRT zwaait van 14 juni tot 15 juli de plak op Eén, en ook een beetje op Canvas. Foto: VRT

Wie fan is van ‘Blokken’ en niet van voetbal, zal vloeken: ‘Blokken’ moet over twee dagen baan ruimen voor het WK voetbal. Ook ‘Dagelijkse Kost’ en ‘Flikken Maastricht’ vallen weg. Het voetbal heerst vanaf donderdag op Eén, maar doet al bij al weinig programma’s sneuvelen.

Voor de fans van Blokken is er slecht nieuws: vanaf donderdag is het gedaan met spelen, vroeger dan normaal. Het goede nieuws is dat Blokken einde juni terugkeert. Blokken valt de komende weken weg door de wedstrijden van het WK voetbal die om 17 uur worden gespeeld. Op 25, 26 en 27 juni is Ben Crabbé terug, en op 29 juni. Op 28 juni spelen de Rode Duivels tegen Engeland. Pas om acht uur ’s avonds, maar de omkadering begint al om 18.30 uur. Door het voetbal valt ook Dagelijkse Kost weg, en Flikken Maastricht op zondag.

Van 14 juni tot 15 juli heerst het voetbal autoritair op Eén en een beetje op Canvas. Toch is de lijst met programma’s die daarvoor wegvallen niet lang, omdat ze zó geprogrammeerd werden dat ze niet in conflict kwamen met het WK. Vanavond is de laatste aflevering van De Columbus, net als de laatste herhaling van Tom & Harry. Overmorgen eindigt Op één met Kobe Ilsen, donderdag valt voorlopig het doek over Het Gezin en de jeugdreeks Secrets. Dat geldt ook voor Iedereen Beroemd en Thuis, dat donderdag zijn ­seizoensfinale beleeft.

Online herhalingen kijken

Dat er weinig programma’s wegvallen door het WK voetbal is op zich goed nieuws, al betekent dat een verschraald aanbod voor wie niet van voetbal houdt. Gelukkig is er nog Canvas, al gooit de VRT ook daar geen grote troeven op tafel: het is nu eenmaal zomer en Canvas gaat Eén niet de duivel aandoen met nieuwe, beresterke programma’s. De VRT biedt ook een uitweg via VRT NU, waarbij je een aantal programma’s kunt herbekijken. Lichtpuntje is wel dat vanaf 16 juli, na de finale van het WK voetbal, Dagelijkse Zomerkost en het spelprogramma Switch terugkeren op Eén. Eén dag later, op 17 juli, is Karl Vannieuwkerke er met zijn wielertalkshow Vive le Vélo. De Tour start al op 7 juli, maar de Ronde van Frankrijk zal tot die dag elke dag aan bod komen in het WK­programma Villa Sporza.

INFO

INFO

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees