Dennis Rodman in tranen bij historische ontmoeting tussen Trump en Kim: “Ze zijn gewoon vrienden, man”

Video: CNN

Voor velen is het de grootste diplomatieke doorbraak van de 21ste eeuw, maar volgens de voormalige basketbalster Dennis Rodman, voor de gelegenheid analist op CNN, was de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gewoon “een mooi moment tussen twee goede vrienden”.

De 57-jarige Rodman is mogelijk de enige persoon ter wereld die een persoonlijke relatie heeft met zowel de Amerikaanse president - hij nam deel aan diens televisieprogramma ‘Celebrity Apprentice - en de Noord-Koreaanse leider - de voormalige basketbalspeler raakte in de ban van het land toen hij in 2013 deel uitmaakte van een delegatie basketbalspelers, en bezocht het land sindsdien vijfmaal.

Rodman reisde dan ook - op kosten van een marihuana-bedrijf - naar Noord-Korea voor dit historische moment. Op CNN gaf hij, een pet met het “Make America Great Again”-motto van Trump dragend, meer uitleg bij dit voor hem emotionele moment. Rodman moest zelfs zijn zonnebril afzetten om zijn tranen te kunnen wegvegen. “Dit is een fantastische dag, en ik ben hier om het te zien gebeuren. Ik wist dat de zaken zouden veranderen, ik wist het, ik was de enige. Ik ben zo blij.”

“Dit gaat niet om Dennis Rodman als de de belangrijkste persoon ter wereld”

Naar eigen zeggen speelde hij een grote rol in het samenbrengen van de twee leiders. “Ik heb altijd geloofd dat ik Noord-Korea kon helpen: “Toen ik me de cultuur en de situatie eigen had gemaakt, voelde ik me alsof ik thuis was. Ik ben hier dus niet ingestapt voor het geld. Dit gaat niet om Dennis Rodman als de belangrijkste persoon ter wereld, die landen samenbrengt.”

“Het gaat om Trump die begrijpt dat de mensen van Noord-Korea een hart, een ziel, en charisma hebben. Dat ze elkaar graag zien. Ik wil het niet over oorlog hebben, ik wil dat verdwijnt. Ik wil dat iedereen lacht, en een glas ijstee drinkt. Ik ben gewoon zo blij om hier te zijn, man, en om te zien dat de hele wereld zo emotioneel wordt als ik. Donald Trump moet veel krediet krijgen voor out of the box denken.”

Doodsbedreigingen en Obama

Volgens Rodman kreeg hij een telefoontje van het Witte Huis, waarbij een secretaris van Trump zei dat de president trots is op Rodman en hem bedankt. CNN wijst er daarna wel op dat Rodman in 2014 al suggereerde dat hij met Trump ooit naar Noord-Korea zou reizen. Trump, die toen nog geen president was, reageerde op Twitter dat Rodman “ofwel dronken of onder invloed van drugs” was.

Rodman zei ook dat hij na zijn terugkeer in de Verenigde Staten doodsbedreigingen kreeg. “Maar ik hield het hoofd recht, broeder.” Hij zei ook dat hij al probeerde te spreken met de voorganger van Trump, Barack Obama, maar dat die hem geen tijd gunde.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees