Mayra uit ‘Thuis’ moet bijna afscheid nemen: “Als actrice heb ik me wel vragen gesteld bij de verhaallijn”

Mayra uit ‘Thuis’ moet bijna afscheid nemen: “Als actrice heb ik me wel vragen gesteld bij de verhaallijn”

Muriel Bats als Mayra in ‘Thuis’. Foto: © VRT Liesbeth Verhulst

Actrice Muriel Bats verdwijnt binnenkort uit de Eén-serie ‘Thuis’, maar eerst speelt haar personage Mayra nog een prominente rol in de seizoensfinale. Al had ze in eerste instantie wel wat vragen bij haar spectaculaire verhaallijn, zegt ze in Dag Allemaal.

Bats heeft het dan over ‘de babywissel’. Omdat ze twijfels heeft over de gezondheid van haar eigen baby, verwisselt haar personage Mayra het kind in het ziekenhuis met een ander. En daar waren de fans niet mee opgezet, zo blijkt uit de negatieve reacties op sociale media. “Als actrice heb ik me er ook vragen bij gesteld, maar je moet je daarbij neerleggen”, aldus Bats in het weekblad. “Maar de scenaristen bedenken de lijnen en als actrice moet je die gewoon spelen. Punt uit.”

“Ik heb me daar snel bij neergelegd”, zegt ze nog. “Ik vond dat ik het ook wel kon verantwoorden naar mijn personage toe. Mayra heeft in het verleden wel vaker vreemde keuzes gemaakt of alle zin voor realiteit verloren. Maar ze is geen gewetenloze vrouw.”

Al vroeg de actrice zich wel af hoe waarheidsgetrouw die scène was. “Kan je na een keizersnede met een baby op je arm rondlopen? Collega’s die zo’n ingreep hadden meegemaakt, vonden van niet. Ik vermoed dat het ook erg moeilijk is om je pasgeboren baby in een ziekenhuis te verwisselen… De scenaristen verzekerden me dat het mogelijk was… Soit, ik heb het zo realistisch mogelijk proberen te spelen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees