Nederlandse ForFarmers neemt Voeders Algoet over

Nederlandse ForFarmers neemt Voeders Algoet over

Foto: www.voeders.be

Zulte - Het veevoederbedrijf Voeders Algoet, met zijn roots aan Machelenput, wordt overgenomen door ForFarmers. Het beursgenoteerde ForFarmers is een Nederlandse groep, die bestaat uit veevoederfabrieken en handelsfirma’s gespecialiseerd in voeding voor landbouwhuisdieren zoals rundvee, varkens en pluimvee. De groep heeft ook al vestigingen in Ingelmunster en Izegem. De combinatie ForFarmers-Voeders Algoet wordt het tweede grootste veevoederbedrijf in België. Op termijn zal de productie waarschijnlijk verhuizen naar de andere vestigingen van ForFarmers. Algoet heeft 22 werknemers. Directie en medewerkers gaan mee naar de nieuwe eigenaars.

Voeders Algoet werd in 1883, 135 jaar geleden, opgericht door de familie Algoet in Machelen op de oevers van de (oude) Leie. Het huidige management bestaat uit vader Ivan Algoet en zonen Steven en Olivier. De firma werd opgericht als oliestamperij door Henri en Cathérine Algoet – De Meyds aan de oevers van de Leie en tegenover de kerk van Machelen. De olie werd door grote molenstenen uit lijnzaad geperst. De geplette schilfers die overbleven vormden een gezonde voeding voor alle dieren op de boerderij. In grote jute zakken van 100kg werden deze lijnschilfers verkocht aan de boeren.

Vanaf 1906 nam zoon Jules Algoet samen met zijn vrouw Aline Lammens het familiebedrijfje over. De zaak specialiseerde zich voortaan in de handel in granen en voeders. Vanaf 1937 werden de bedrijfsactiviteiten verder gezet door de volgende generatie, Norbert en Fernand. Via de Leie kwamen schepen grondstoffen lossen die dan via een kabel over het pleintje en de Karperstraat, in het magazijn werden gehesen.

Sedert 1971 werd de huidige vennootschap beheerd door Ivan en Marie-Rose Algoet Van Herreweghe. De zaak breidde verder uit. In 1989 kwam er een vestiging bij in het industriepark in de Vijvestraat in Zulte. Later werd de productie volledig overgebracht naar die site. Meer info over Voeders Algoet op www.voeders.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio