Zijn zusje was stervende, in haar laatste momenten wilde hij haar alleen maar troosten

Zijn zusje was stervende, in haar laatste momenten wilde hij haar alleen maar troosten

Foto: Facebook

De vader van de vierjarige Addy Sooter heeft op Facebook een hartverscheurende foto gedeeld. Het kleine meisje was stervende, en haar oudere broer Jackson (6) wilde niet van haar zijde wijken. “Een kleine jongen zou nooit afscheid moeten nemen van zijn ‘partner in crime’, zijn speelkameraadje, beste vriend en kleine zusje.”

Ze was nauwelijks ouder dan twee toen dokters een hersentumor ontdekten bij de kleine Addy uit het Amerikaanse Arkansas. De tumor operatief verwijderen was geen optie, maar na 33 bestralingen dachten de dokters dat ze de kanker overwonnen hadden. Helaas begon die zich niet veel later opnieuw te ontwikkelen.

Addy moest vechten tegen ‘diffuus intrinsiek ponsglioom’, een zeldzame vorm van kanker die voornamelijk voorkomt bij kinderen tussen vijf en negen jaar oud. De tumoren ontwikkelen zich onderin de hersenen en bovenaan de ruggengraat. Na verloop van tijd hindert de tumor door zijn plaatsing onder meer de hartslag, ademhaling, slaappatroon en bloeddruk van de patiënt. De meeste mensen met deze vorm van kanker leven nog maar negen maanden na de eerste diagnose, maar de kleine Addy heeft haar strijd meer dan anderhalf jaar lang volgehouden.

Zijn zusje was stervende, in haar laatste momenten wilde hij haar alleen maar troosten
Foto: Facebook

Begin deze maand moest Addy het gevecht opgeven. De kanker bleef zich maar verspreiden, ondanks extra experimentele behandelingen in Mexico. Op drie juni overleed het kleine meisje, één dag nadat haar vader deze foto van haar en haar broer Jackson gepost had.

“Een kleine jongen zou nooit afscheid moeten nemen van zijn ‘partner in crime’, zijn speelkameraadje, zijn beste vriend, zijn kleine zusje. Dit is niet hoe het hoort te gaan”, schreef de vader van Addy op Facebook. “Maar dit is de gebroken wereld waarin we leven.”

“Bid voor Jackson. Hij wil niet van haar zijde wijken en we zullen hem daar ook niet toe dwingen. Bid voor ons. Zodat we de juiste woorden vinden en de nodige regelingen tijdig kunnen treffen.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees