Toekomst van BMC nog steeds onzeker, manager bekent: “Op dit moment kan ik geen ploeg maken”

Toekomst van BMC nog steeds onzeker, manager bekent: “Op dit moment kan ik geen ploeg maken”

Foto: BELGA

Ploegmanager Jim Ochowicz kan nog steeds niet bevestigen of ontkennen dat de BMC-wielerploeg ook volgend seizoen nog zal kunnen aantreden. “Op dit moment zou ik geen ploeg kunnen maken omdat ik geen geld heb”, aldus de Amerikaan.

Bij BMC lopen alle sponsor- en rennerscontracten af na dit seizoen. Nog voor het overlijden van mecenas Andy Rihs was ploegmanager Jim Ochowicz al begonnen aan een zoektocht naar sponsors maar dat verloopt erg moeizaam.

“Ik heb nog steeds geen witte rook over de toekomst van de ploeg”, aldus Ochowicz. “Op dit moment zou ik geen ploeg kunnen maken want ik heb geen geld.”

Toekomst van BMC nog steeds onzeker, manager bekent: “Op dit moment kan ik geen ploeg maken”
Jim Ochowicz Foto: Photo News

Geen deadline

Veel renners, waaronder kopman Greg Van Avermaet, vragen al een tijdje duidelijkheid en zouden liefst nog voor de start van de Tour de France duidelijkheid willen.

“Ik wil echter geen deadline plakken op het vinden van de broodnodige sponsor”, aldus de ploegmanager. “Ook de Tour is geen deadline voor mij. Op dit moment kan ik simpelweg niets zeggen. Wanneer wel? Liever twee weken geleden dan volgende week. Maar ik ben er gerust in dat de renners zullen blijven focussen op hun job, ook in de Tour. De huidige situatie zal daar geen invloed op hebben.”

Rohan Dennis zou al op weg zijn Bahrain-Merida en ook aan de mouw van Greg Van Avermaet wordt duchtig getrokken.

“Ja, ik besef dat ik zo een aantal renners kan kwijtspelen maar dat zou ook zo zijn als ik budget had gehad want er zijn heel wat renners einde contract. Ik weet echter ook dat elk jaar sommige toppers pas in december bij een ploeg tekenen.

LEES OOK: Greg Van Avermaet staat steeds dichter bij een vertrek bij BMC

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.