FOTO. OKRA Deinze legt Zilverboek voor aan de politieke partijen

Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht vroegen de zes OKRA-trefpunten van Deinze hun leden eens na te denken over wat goed is in Deinze, maar ook over de knelpunten en de zaken die voor verbetering vatbaar zijn. De reacties werden gebundel in het Zilverboek 2018, dat maandagavond in de raadzaal van De Leiespiegel werd voorgesteld. Nicole Van Acker van trefpunt Deinze Centrum & Petegem speelde gastvrouw. Dirck Van den Abeele van trefpunt Astene gaf tekst en uitleg bij het Zilverboek.

Een hele reeks praktische suggesties werden overzichtelijk ingedeeld in vijf thema’s: een leefbare omgeving, mobiliteit, verkeersveilighed en toegankelijkheid, wonen en energie, vrije tijd, sport en cultuur en nog enkele varia. Een rode lijn, die door al deze suggesties loopt, is dat de senioren uit de deelgemeentes zich de laatste jaren een beetje stiefmoederlijk behandeld voelen in Deinze, waar volgens hen de meeste aandacht naar het centrum gaat.

Meer dan 1200 leden

OKRA is zich bewust van de kracht van de senioren. De diverse trefpunten, Astene, Grammene, Meigem, Beide Leernes, Vinkt en Deinze Centrum & Petegem, tellen samen 1200 leden. Het aandeel van de 55 plussers in de bevolking bedraagt niet minder dan 40%.

De trefpunten bieden sociale en culturele activiteiten aan. Zij worden gedragen door talrijke vrijwilligers en bieden niet alleen kansen tot persoonlijke ontplooiing of tot deelname aan het maatschappelijk leven. Zij bevorderen ook een aangenamere samenleving voor iedereen en betere levensomstandigheden voor gepensioneerden.

Dirck Van den Abeele: ‘Na de verkiezingen zullen wij ons Zilverboek regelmatig bovenhalen om vast te stellen wat reeds gerealiseerd werd. Wij gaan voor een echte opvolging zorgen.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio