Emma Meesseman kan voor het eerst in zes jaar wat vakantie nemen in België

Emma Meesseman kan voor het eerst in zes jaar wat vakantie nemen in België

Foto: cpm

Emma Meesseman arriveert pas vandaag uit China terug. Samen met vier andere Belgian Cats, waaronder stadsgenote Hanne Mestdagh uit Ieper, voegde Meesseman nog enkele dagen vakantie aan de stage van de Belgian Cats toe. “Onder meer een bezoekje aan de Verboden Stad stond op het programma.”

Emma Meesseman straalde de voorbije twee weken in China en tijdens de start van de WK-voorbereiding. Ze was ook weer in de drie oefenwedstrijden tegen de nummer tien van de wereld ranking verbluffend sterk. “Ik voel me goed en kijk uit naar een sterk WK (22 tot 30 september in Tenerife). Als Ann Wauters een goede comeback maakt en de rest van de selectie blijft blessurevrij, dan hebben we op onze eerste WK beslist mogelijkheden. We willen dat knap EK met de bronzen medaille als toetje van vorig jaar in het Tsjechische Praag bevestigen. De tweede ronde bereiken op het WK is dan ook een realistische ambitie,” aldus de MVP (Most Valuable Player) van de voorbije Euroleague Women.

Geen WNBA

Op haar 25ste is Emma Meesseman wereldtop en één van de beste speelsters in Europa. De Ieperse blijft echter zoals steeds uiterst bescheiden. Ze kijkt tevens ook uit naar de vakantie in België. In functie van het WK komt ze dit seizoen immers niet in actie in de WNBA en bij Washington Mystics.

“Enerzijds alles in functie van dat WK in Tenerife en anderzijds kan ik voor het eerst in zes jaar wat vakantie nemen in België en met mijn familie. Met mijn ouders en broer Thijs staat er alvast een weekje verlof in Portugal op het programma. Het is bijzonder lang geleden een familievakantie en dat wordt genieten.”

Na de vakantie volgt voor Emma Meesseman en de Belgian Cats in augustus dan de officiële start van de voorbereiding. Van de zes Belgische oefenwedstrijden worden er twee in West-Vlaanderen betwist. Op 25 augustus in De Schelp in Wevelgem tegen Griekenland en de uitwuifwedstrijd op 16 september in De Lange Munte van Kortrijk versus Argentinië.

Voor tickets: www.basketbelgium.be.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.