Oeps … N-VA geeft gemeente plots nieuwe naam met foute affiche

Oeps … N-VA geeft gemeente plots nieuwe naam met foute affiche

Foto: Facebook Shelly Wagemans

Lier / Sint-Niklaas -

De inwoners van Lier trokken maandag wellicht grote ogen toen ze merkten dat hun gemeente plots was omgedoopt tot Sint-Niklaas. De plakploeg van N-VA bleek zich ongelukkig vergist te hebben. “Zulke dingen gebeuren nu eenmaal”, klinkt het bij de partij.

Het was een opmerkzame inwoner van Lier die een grote affiche van N-VA had gespot aan het Leopoldplein, ter hoogte van het station. Helaas met daarop een foutieve boodschap. “Veilig thuis in een welvarend Sint-Niklaas”, stond er te lezen.

(lees verder onder het Facebook-bericht)

Rik Verwaest, een alerte N-VA-schepen in Lier, postte maandagavond al een kleine rechtzetting op zijn Facebook-pagina. “We werken volop aan een creatieve oplossing”, klonk het. “De burgemeester van Sint-Niklaas, een partijgenoot, moest er alvast hartelijk om lachen. Bij zijn weten hing de affiche die in Lier had moeten hangen, alvast niet in zijn stad”, vertelt hij aan onze redactie.

Intussen bevestigt Xavier Lesenne, adjunct-woordvoerder bij N-VA, dat de affiche vervangen is. “De plakker van dienst had blijkbaar grote haast omdat hij dringend naar het ziekenhuis moest. Hij heeft zich dus van affiche vergist”, klinkt het. “Intussen is de foute affiche al vervangen. Slotconclusie: zulke dingen kunnen nu eenmaal gebeuren”, aldus Lesenne.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees