Zeven vrouwen die bankkaarten van patiënten roofden blijven in de cel

Zeven vrouwen die bankkaarten van patiënten roofden blijven in de cel

Archiefbeeld. Foto: Dirk Vertommen

Duffel / Mechelen -

De zeven mensen die eind vorige week werden aangehouden omdat ze ervan verdacht worden tientallen patiënten in Belgische ziekenhuizen te hebben bestolen, blijven aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Mechelen beslist.

Na afloop van de raadkamer wou geen enkele advocaat commentaar kwijt op de zaak. “Het onderzoek is nog volop lopende, daarom onthouden wij ons van commentaar”, reageerden advocaten Frédéric Thiebaut, Dieter Van Hemelryck en Said Aboulakil.

De zeven aangehouden personen zijn allemaal vrouwen. De meeste zijn zelfs moeders van jonge kinderen. Het voorbije jaar zouden ze op rooftocht getrokken zijn in verschillende Belgische ziekenhuizen. Daar stalen ze de bankkaarten van patiënten. Ze konden ook de pincodes van de kaarten ontfutselen, omdat de - veelal ouderen patiënten - hun pincode in hun portefeuille bewaarden.

Volgens de speurders van politiezone Mechelen-Willebroek kunnen minstens vijftig feiten aan de opgepakte bende worden gelinkt. De verdachten zijn mensen uit het Brusselse.

Bij huiszoekingen werd ook een grote partij schoenen, kledij en cosmetica aangetroffen. Spullen die volgens het parket van diefstal afkomstig zijn. De speurders gaan ervan uit dat de bende op grote schaal diefstallen op bestelling pleegde.

Het onderzoek werd opgestart nadat een Mechelse vrouw in Duffel werd beroofd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio