Man slaat opponent schedelbreuk en krijgt twee jaar voorwaardelijk

Man slaat opponent schedelbreuk en krijgt twee jaar voorwaardelijk

Foto: Isopix

Merksplas / Rijkevorsel -

De strafrechter in Turnhout heeft Ioan Z. (27) uit Merksplas veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke celstraf, met uitzondering van de periode die hij doorbracht in voorarrest, en een boete van 1.200 euro, waarvan de helft effectief.

De man was op 1 november 2015 betrokken bij een vechtpartij in Merksplas. Hij sloeg toen een intussen 54-jarige man uit Rijkevorsel vol in het aangezicht. Het slachtoffer verloor daarbij het bewustzijn en sloeg met het hoofd hard tegen de grond. In het ziekenhuis werd een schedelbreuk vastgesteld.

De beklaagde beweerde dat hij had gehandeld uit zelfverdediging. “Maar dat blijkt niet uit de feiten en de versie van de beklaagde is ongeloofwaardig”, oordeelde strafrechter Jurgen Jordaens. “De beklaagde was bovendien gewond aan de hand. Verschillende getuigen bevestigen de slag. Volgens hen waren geen andere personen betrokken bij de vechtpartij.”

Het slachtoffer liep blijvende letsels op. Ook een tweede persoon deelde in de klappen. Ook hij werd door Ioan Z. geslagen en was een tijdlang arbeidsongeschikt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio