Hier gaan we weer: Deze dieren voorspellen wie het WK gaat winnen

Hier gaan we weer: Deze dieren voorspellen wie er het WK gaat winnen Video: Reuters

Tijdens de vorige Wereldkampioenschappen voetbal waren er talloze dieren die hun ‘paranormale’ krachten inzetten om te voorspellen wie het internationale toernooi zou winnen. Ezels, pinguïns, stekelvarkens, papegaaien en Paul, de bekendste octopus ter wereld, deden een gooi naar wereldfaam door de winnaars van wedstrijden uit de kiezen. Dit jaar is het de beurt aan deze stokstaartjes van een zoo in Groot-Brittannië en voor de openingsmatch hebben ze al een favoriet: Rusland.

Paul de octopus werd in 2008 en 2010 al wereldberoemd toen hij het Europees Kampioenschap en het WK ‘accuraat’ voorspelde, en zelfs doodsbedreigingen kreeg omdat sommige kwade fans hem de schuld gaven dat hun team verloor. In 2014 deden heel wat dieren hun best om de fakkel over te nemen, met gemengde resultaten.

Deze stokstaartjes van Dayton Manor in Engeland trekken zich echter niks van doodsbedreigingen en media-aandacht aan en zijn nu al lustig bezig met winnaars te kiezen. Ze doen dat door met z’n allen te verzamelen voor de vlag van het team waarvan zij denken dat ze met de overwinning gaan lopen, en eten daar hun buikje rond.

De “mystieke” dieren kozen er unaniem voor dat Rusland de openingsmatch op 14 juni tegen Saudi-Arabië zal winnen en dat Engeland de buit zal binnenhalen tegen Tunesië op maandag. Hebben de stokstaartjes het bij het rechte eind?

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees