Scouts ontfermen zich over schildpad op dooltocht

Scouts ontfermen zich over schildpad op dooltocht

Tom en Gilles vonden het verdwaalde beest. Foto: dkr

Kortenberg -

Scouts & Gidsen Kortenberg is een troeteldier rijker. Scouts Tom en Gilles hebben in de Minneveldstraat een schildpad gevonden. Het gaat om een exotische soort, die al enkele dagen op de dool is. Nu zoeken de scouts naar de eigenaar.

“We zagen de schildpad plots de Minneveldstraat oversteken”, zegt Gilles. “We zijn meteen op zoek gegaan naar de eigenaar, zonder resultaat.”

“Blijkbaar hebben wandelaars het dier vorige week ook al gespot”, gaat Tom verder. “Die mensen hebben de schildpad toen vrijgelaten aan de vijver aan de abdij. Hij heeft al een lange tocht achter de rug.”

Omdat ze het dier niet aan zijn lot wilden overlaten, besloten Tom en Gilles om de schildpad mee te nemen naar de scoutslokalen van Kortenberg. Met vier tafels maakten ze een hokje voor het reptiel. Eerst wiegerde het dier te eten. “We hebben hem een blaadje sla gegeven, maar dat bleef onaangeroerd.” Gelukkig zorgde de smartphone snel voor opheldering. “Het bleek en geelwangschildpad. Een vleeseter, maar appels lust hij ook.”

“Nu zal ze tenminste geen honger hebben”, zegt Tom. “Maar we weten nog steeds niet waar we met het dier terecht kunnen. Zelf kunnen we de schildpad niet houden. We hebben een oproep gedaan op Facebook, en we hopen dat de eigenaar daar van zich laat horen. Anders moeten we op zoek naar een andere thuis.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees