Wielertoerist maait Rhune (12) van zijn fiets en pleegt vluchtmisdrijf

Wielertoerist maait Rhune (12) van zijn fiets en pleegt vluchtmisdrijf

Foto: Belga

Beernem -

Een twaalfjarige jongen werd maandagmiddag van zijn fiets gereden door een wielertoerist langs het jaagpad naast de vaart in Beernem. Rhune liep een barstje in zijn pols op en moet een week in het gips. De wielertoerist ging er zomaar vandoor.

Rhune Saey (12) uit Beernem was maandagmiddag omstreeks 16.15 uur met zijn fiets op weg naar huis. Zoals altijd fietste hij met twee vriendinnetjes en een vriend langs het jaagpad tussen Beernem en Sint-Joris. De twee meisjes reden naast elkaar, de twee jongens achter mekaar. Maar ter hoogte van de Miseriebocht ging het fout. Een wielertoerist reed Rhune aan en de jongen vloog van zijn fiets en smakte op het asfalt.

De wielertoerist reed door, maar stopte even verder toch. Een vrouw die het allemaal zag gebeuren riep hem nog toe dat hij de jongen moest helpen. “Het is hun eigen schuld, ze moeten het maar weten”, riep hij haar toe.

“Wijzen op de gevolgen”

En net die uitspraak zit Stijn Saey (44), de vader van Rhune, nogal hoog. “Wielertoeristen hebben alle recht om op dat jaagpad te rijden. En zelfs een botsing is nog mogelijk. Maar om daarna een kind van twaalf jaar zomaar achter te laten, dat gaat er bij mij echt niet in”, zegt hij. “Ik zou die man dan ook echt graag eens spreken. Om zijn kant van het verhaal te horen en om hem op de gevolgen van zijn daden te wijzen.”

Rhune zit al zeker een week met zijn pols in het gips. Want op de spoedafdeling ontdekten ze dat hij een barstje in zijn pols opliep. Ook zijn horloge is kapot en zijn fiets deelde in de klappen. “Maar die materiële schade is het minste”, zegt papa Stijn. “Hij is wel duidelijk aangedaan van wat er gebeurd is. Vandaag (gisteren dinsdag, nvdr.) bracht ik hem met de wagen naar school. En hij krijgt wel veel steun van zijn kameraden.”

Het gezin overweegt om klacht in te dienen bij de politie. Voornamelijk omdat ze graag zouden weten wie de wielrenner in kwestie was. Voorbijgangers die iets gezien hebben of die denken iets meer te weten, wordt dan ook gevraagd om contact op te nemen met de politie.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees