Matteo Simoni eert vader op Filmfestival Oostende

Matteo Simoni eert vader op Filmfestival Oostende

Vitorio Simoni en zijn acteurszoon Matteo.

Oostende -

Matteo Simoni (30) wordt de jongste ­Master ooit van het Filmfestival Oostende. Met zijn filmselectie zet hij de liefde tussen een zoon en zijn vader centraal. “Dezelfde ­genen hebben en toch anders in het ­leven staan, dat boeit mij.”

“De onvoorwaardelijke liefde tussen een zoon en zijn vader of grootvader, maar ook het generatieconflict: dezelfde genen hebben, en toch heel anders in het leven staan. Dat houdt mij ook in het echte leven erg bezig, ik denk daar veel over na. Mijn vader en mijn grootvader hebben een enorme impact op mij gehad. Mijn fantasie, de goocheltrucs die ik op café doe: dat komt allemaal van hen. Net als mijn koppige en soms norse kantje. Én mijn luide manier van communiceren.”

Matteo Simoni mocht als Master van het komende Filmfestival Oostende een selectie samenstellen, en nam dat thema als leidraad. Hij koos onder meer voor Nebraska, en The Kid van Charlie Chaplin. “Mensen associëren mij vaak met comedy – en dat is natuurlijk een belangrijk deel van wat ik doe –, maar ik wil ook andere dingen spelen en maken. Bovendien kan ik zo mijn liefde voor cinema in de verf te zetten. Want stiekem is het mijn grote droom om vooral in films te kunnen acteren.”

De opnames van een tv-serie duren al snel acht maanden, en hij merkt “dat het niet evident is om zo lang je concentratie te behouden”. “Zodra ik precies heb uitgedokterd hoe ik een rol moet spelen, verlies ik mijn interesse en word ik te zelfzeker. Doe mij maar de intensiteit van een filmset: een trip van twee maanden, en gedaan. Ik denk ook dat tv op den duur nadelig kan zijn. Als je iedere week in elke Vlaamse huiskamer te zien bent, krijgt het publiek snel genoeg van je.”

Simoni bokst momenteel ook zelf een fictieproject ineen, samen met Bruno Vanden Broecke en Ruth Beeckmans. Details wil hij er nog niet over kwijt.

Het Filmfestival Oostende vindt plaats van 7 tot 15 september.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees