Zoveel wasmachines zijn er nodig om alle kleren uit ‘Thuis’ proper te krijgen: 1 jaar ‘Thuis’ in cijfers

Zoveel wasmachines zijn er nodig om alle kleren uit ‘Thuis’ proper te krijgen: 1 jaar ‘Thuis’ in cijfers

Foto: © VRT - 2018

Met voor het eerst een seizoensfinale op donderdag – met dank aan het WK – komt morgen een einde aan het 23ste seizoen van ‘Thuis’. Zal Stan nog meer brokken maken? Voor wie kiest Steven in de liefde? Zal Waldek ooit te weten komen wie Zoë is? En zullen Paulien en Adil in verwachting raken? Naar aanleiding van de seizoensfinale hebben we alvast de belangrijkste cijfers van dit seizoen opgelijst.

De best bekeken afleveringen waren die van 3 november (het huwelijk van Tom en Judith) en die van 24 januari (waarin Frank en Simonne vernamen dat Kaat was teruggevonden). Deze afleveringen kwamen elk op zo’n 1.510.000 kijkers uit.

Zonder figuranten zou Thuis niet helemaal compleet zijn. In de iets meer dan 200 afleveringen passeerden er liefst 752 figuranten, van wie de vrouwen met 440 in de meerderheid waren. De oudste figurant was 82 jaar, de jongste slechts anderhalve week. Dat ging om baby Mieke, die in januari fungeerde als het pasgeboren dochtertje van Mayra.

Eén seizoen van Thuis beslaat 7.162 pagina’s tekst. Dat is zes keer alle scripts van alle ‘Harry Potter’-films. Er waren 339 draaidagen nodig voor de 209 afleveringen.

Er waren 443 dozen tissues nodig om alle acteurs te ontschminken.

546 wasmachines werden gevuld om alle kledij van de personages weer proper te krijgen.

Bij de klantendienst van Eén kwamen het voorbije jaar liefst 706 vragen binnen van kijkers. Velen vroegen naar de truien van Lowie Bomans. Veel fans wilden ook zo eentje kopen. Ook het behangpapier van agent Tim en zijn vriendin Sam valt bij veel kijkers in de smaak.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees