Koppel maakt dodelijke val terwijl ze selfie probeerden te nemen aan populair toeristisch strand

Koppel maakt dodelijke val terwijl ze selfie probeerden te nemen aan populair toeristisch strand

Het koppel stierf op Praia dos Pescadores nabij Ericeira. Foto: studio f22 ricardo rocha / Shutterstock.com

Een koppel is dinsdag levenloos aangetroffen op een populair toeristisch strand in Portugal. Volgens de politie vielen ze dertig meter naar beneden van een hoge muur op de dijk terwijl ze een selfie probeerden te nemen.

De Portugese krant ‘Jornal de Notícias’ meldt dat enkele vissers de levenloze lichamen dinsdagochtend aantroffen op het populaire strand Praia dos Pescadores nabij Ericeira, een pittoreske bad- en vissersplaats.

“Ze dachten eerst dat het slapende mensen waren”, staat er te lezen. “Maar toen ze dichterbij gingen kijken, beseften ze dat de twee overleden waren. Ze waren in shock na het zien van het vreselijke tafereel.”

Volgens Rui Pereira da Terra, hoofd van de reddingsdienst, waren de man en de vrouw een selfie aan het maken op een muur boven het strand toen ze de dodelijke val maakten.

“Alles wijst erop dat ze gevallen zijn terwijl ze een selfie aan het nemen waren”, zegt hij. “Waarschijnlijk was de gsm uit hun handen gevallen, waarna ze over de muur leunden om er nog naar te grijpen en zelf dertig meter naar beneden vielen.”

De namen van de slachtoffers zijn nog niet vrijgegeven, maar het zou gaan om een dertigjarige vrouw en een veertigjarige man. Een slachtoffer zou de Australische nationaliteit hebben. De autoriteiten van Australië zouden inmiddels ook in contact zijn met de dienst Buitenlandse Zaken van Groot-Brittannië in verband met het tweede slachtoffer.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees