Groen stelt kandidaten provincieraad voor

Groen stelt kandidaten provincieraad voor

Foto: Patrick De Roo

Antwerpen -

Groen heeft woensdagochtend de kandidaten voor de provincieraadsverkiezingen voor het arrondissement Antwerpen (stad Antwerpen, noord- en zuidrand) bekendgemaakt.

Groen schuift vier kandidaten naar voren. De 42-jarige Diederik Vandendriessche uit Hove fungeert nu als fractieleider van Groen in de Antwerpse provincieraad. Sinds 2006 is hij provincieraadslid en hij legde zich de afgelopen jaren toe op ruimtelijke ordening, economie en de mogelijkheid van provinciale participatieprocessen. Voorzitter van de Groen-groep van het district Antwerpen en projectmanager bij de Vlaamse Landmaatschappij Ilse van Dienderen (49) uit Antwerpen zal zich inzetten voor “de weinige open ruimte die ons nog rest, water-, natuur- en bosbeleid, klimaat, voedsel en fietsmobiliteit”.

Louis Schoofs (60) uit Rumst is gemeenteraadslid voor Groen in Rumst en is voormalig lid van de raad van bestuur van de VRT en Consensio-oprichter. De auteur focust zich op de uitbouw van duurzame en lokale economie. Uit Deurne zal de 52-jarige Stella Nyanchama Okemwa een plek op de kieslijst innemen. Zij is antropologe van opleiding en lid van de raad van bestuur van ENPAD (European Network of People of African Descent). Vooraleer ze naar de provincie Antwerpen verhuisde, was ze één van de stichtende leden van Groen in Tongeren en regiovoorzitter in Zuid-Limburg. Ze is betrokken bij middenveldinitiatieven op het vlak van vrijetijdsbesteding, erfgoed, migratie en cultuur.

Tot slot treedt Ingrid Pira (60, uit Mortsel) op als lijstduwer. De ex-burgemeester van de stad Mortsel en momenteel gemeenteraadslid en Vlaams parlementslid. In het parlement neemt ze ruimtelijke ordening en binnenlands bestuur voor haar rekening. Verder is ze “helemaal overtuigd van de kracht van lokale besturen om de grote uitdagingen van vandaag zoals klimaat, migratie en mobiliteit aan te pakken”.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio