Brandweer heeft belangrijke waarschuwing voor ouders: “Gebruik tuinslang op warme dag is niet zonder gevaar”

Brandweer heeft belangrijke waarschuwing voor ouders: “Gebruik tuinslang op warme dag is niet zonder gevaar”

Foto: ss

In mei en juni hebben we in ons land al enkele warme dagen gehad, en deze zomer zullen er ongetwijfeld nog volgen. In zulke weersomstandigheden zoeken mensen dan ook graag een beetje verkoeling. In het buitenland is dat uiteraard niet anders. Daarom heeft de brandweer van Las Vegas een belangrijke waarschuwing gedeeld voor ouders overal ter wereld.

De brandweer van de Amerikaanse stad Las Vegas waarschuwde op Twitter voor de gevaren van het natspuiten van kinderen en dieren met een tuinslang op een warme dag. Hoewel het allemaal zeer onschuldig lijkt, kunnen de gevolgen groot zijn.

“Direct zonlicht kan ervoor zorgen dat het water in de tuinslang opwarmt tot 54 à 60 graden”, klinkt het. “Dat kan brandwonden veroorzaken bij kinderen en dieren. Laat het water eerst enkele minuten lopen zodat er fris water uitkomt voor je er mensen of dieren mee besproeit.”

Vorige zomer raakte in de Amerikaanse staat Arizona een baby tweedegraads verbrand toen zijn moeder een zwembadje wou vullen. Dertig procent van zijn lichaam was verbrand.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees