Tot 5 jaar cel voor duo dat deur intrapt bij alleenstaande bejaarde

Tot 5 jaar cel voor duo dat deur intrapt bij alleenstaande bejaarde

Rachid B. en Abdilhedi A. worden geboeid weggevoerd met een politiecombi. Foto: ima

Geel -

De strafrechter in Turnhout heeft woensdag Rachid B. (40) uit Geel veroordeeld tot 5 jaar cel voor een diefstal met geweld in Geel. Zijn kompaan Abdilhedi A. (47) uit Heusden-Zolder kreeg 40 maanden effectief.

De diefstal met geweld deed zich voor op 28 oktober van vorig jaar. Twee verdachten trapten toen rond 23u de deur in bij een 77-jarige alleenstaande vrouw in de Spreeuwenstraat in Geel.

“Het slachtoffer werd door de woning gesleurd en bedreigd met een mes. Ze kreeg doodsbedreigingen naar het hoofd geslingerd”, zei de openbare aanklager. “De daders waren op zoek naar de kluis en geld. De bewoonster was totaal van haar melk.”

De vrouw vermoedde dat haar belagers de verkeerde woning hadden uitgekozen. “Zijn jullie wel op het juiste adres?” vroeg ze hen meermaals. De buit was relatief beperkt. De daders gingen aan de haal met juwelen en een som geld.

De vrouw liep bij de schermutseling een gezwollen pols op en kampt nog steeds met angsten. De twee beklaagden, geen onbekenden van het gerecht, ontkenden alles. Maar de rechter achtte de feiten bewezen.

“We hebben onder meer rekening gehouden met het telefonieonderzoek, maar ook met andere elementen”, zei rechter Willemijn Verhoeve. “De feiten zijn ernstig en hebben een grote impact op het slachtoffer.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio