Had Kim Jong-un bij ontmoeting met Trump wel vertaler nodig? “Hij begrijpt Engels, maar doet alsof van niet”

Had Kim Jong-un bij ontmoeting met Trump wel vertaler nodig? “Hij begrijpt Engels, maar doet alsof van niet”

Kim Jong-un en Donald Trump Foto: AP

Bij de topontmoeting tussen Amerikaans president Donald Trump en Noord-Koreaans leider Kim Jong-un waren noodzakelijk ook tolken aanwezig. Trump spreekt namelijk geen Koreaans, en Jong-un kan ook geen Engels. Of toch wel?

Een voormalige leerkracht van Kim Jong-un beweert namelijk dat de leider van Noord-Korea wel degelijk Engels kan. Dat zei die tijdens een interview met de Amerikaanse Today-show. Michel Riesen gaf les aan Kim Jong-un toen die op veertienjarige leeftijd in Zwitserland kwam studeren aan de Internationale school in Gümligen. “Hij heeft toen zeker basis Engels geleerd”, zegt Riesen. “Maar hij doet alsof hij het niet kan.”

Riesen voegde er ook nog aan toe dat Kim Jong-un een goede student was. “Maar hij was niet echt buitengewoon.”

Ook voormalig basketbalspeler Dennis Rodman, zowel een vriend van Kim Jong-un als van Donald Trump, had ook al gesuggereerd dat de leider van Noord-Korea wel degelijk Engels kan verstaan.

Analisten hebben al gespeculeerd over waarom Kim Jong-un doet alsof hij geen Engels kan. Zo zou hij gebruikmaken van een tolk om meer tijd te hebben om te kunnen antwoorden.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

IN HET NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees