VOC Malderen blij met adoptie van gedumpte kangoeroe

Skippie de gedumpte wallaby vindt na meer dan honderd dagen nieuwe thuis

Ludo De Groep heeft er met Skippie een ‘gezinslid’ bij. Foto: jhp

Londerzeel / Malderen -

De gedumpte wallaby ‘Skippie’, die op 28 februari in een weide in Opwijk werd gevangen door verzorgers van het Dierevenopvangcentrum VOC Malderen, is geadopteerd. Ludo De Groef (60) uit Londerzeel zal zich over het diertje ontfermen.

De kleine kangoeroe Skippie kreeg zijn naam van de verzorgers in het Vogelopvangcentrum VOC Malderen. Na meer dan 100 dagen heeft hij een nieuwe thuis.

Dat maakt medewerker John Acke blij: “De wallaby was gedumpt in een afgesloten weide in Opwijk. Het gaat om een mannetje. Hij kon door die omheining geen kant meer uit. Daarom gaat het volgens ons om een gedumpt dier. Dat gebeurt helaas wel meer. Als kwekers te veel mannetjes hebben die met elkaar beginnen te vechten, doen ze er zich zo vanaf. Eigenlijk zou deze soort op de lijst van dieren moeten staan die je niet mag houden.”

Bij damhert

De eigenaar kwam niet opdagen en dus ging het VOC op zoek naar een adoptiegezin. En Ludo De Groef (60) toonde zich bereid. De Groef: “Het was mijn zoon Stijn die het bericht op Facebook had gelezen. En we hebben een grote weide. Het damhert dat daar staat, krijgt nu een vriendje. Ik vind het intriest dat ze zo'n dier achterlaten. Hij zal bij ons met de beste zorgen worden omringd.”Het VOC ging niet over één nacht ijs om ‘Skippie’ toe te kennen aan een nieuwe eigenaar. “Ze kwamen de weide en de hele plaats inspecteren om er zeker van te zijn dat Skippie goed zal zitten.”De vroegere eigenaar van de kangoeroe is niet gekend. Het VOC meldde het achterlaten van het dier wel aan de politie, maar vermits een kangoeroe niet gechipt moet worden, is de eigenaar moeilijk op te sporen.

Vrijwilligers

Inmiddels doet het VOC Malderen een oproep naar vrijwilligers. Marc Van de Voorde van het VOC: “We zitten in een piekperiode. We vangen 30 tot 40 dieren per dag op, vooral jonge vogels. Die moeten verzorgd worden en we kunnen alle helpende handen goed gebruiken.”

Nu zondag 17 juni 2018 tussen 11.30 uur en 20.00 uur organiseert het VOC ook de elfde spaghettizwier in zaal Madelon, Dries 36 in Opdorp. De opbrengst gaat naar de opvang van noodlijdende dieren. Dit jaar zijn er al 2.495 opgevangen.

INFO

www.vogelopvangentrum-malderen.be

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees