Inbraakgolf bij jeugdbewegingen en jeugdclubs

Inbraakgolf bij  jeugdbewegingen en jeugdclubs

In 2012 zat er bij de opening nog een feestelijke strik rond de nieuwe gebouwen van de Chiro Beervelde Foto: archief Lochristi Blogt

Lochristi - Barre tijden voor de jeugdbewegingen en jeugdclubs van Lochristi. Die kregen vorige week en ook de voorbije dagen ongewenst bezoek van dieven. Zowel bij Jeugdhuis De Beeste in Zaffelare, als bij KSA Zaffelare als bij Chiro Beervelde werd er ingebroken en konden kleine sommen geld ontvreemd worden.

"Zeer jammer dat ons vrijwilligerswerk op deze manier werd aangepakt", reageren ze bij De Beeste waar het slot van de deur werd gemanipuleerd en de kas is leeggehaald.  "Het gaat maar om een som geld, maar het gevoel dat onze veilige zone is betreden is allesbehalve prettig." Ook bij de KSA probeerden dieven afgelopen donderdag hun slag te slaan, maar daar moesten ze zonder buit afdruipen. Bij Chiro Beervelde in de Kloosterstraat zijn ze qua vaststellingen van inbraken ook niet aan hun proefstuk toe. Dieven probeerden er vermoedelijk zondagnacht via ramen en een verstelbare wand het nieuwe gebouw binnen te dringen. Uiteindelijk werd een deur geforceerd en gingen de daders met zo'n 200 euro cash aan de haal. Op dezelfde locatie waren dieven ook al "te gast" bij de Beerveldse KLJ-afdeling.

Wie vreemd gedrag opmerkte of een spoor kan geven dat naar de dader of daders leidt, kan terecht bij de Politiezone Regio Puyenbroeck, op 09 310 33 00, of www.lokalepolitie.be/5416/contact. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio