Woonpunt investeert ruim twee miljoen in elf gezinswoningen

Woonpunt investeert ruim twee miljoen in elf gezinswoningen

Foto: ArQ-architectenstudio

Mechelen - Begin 2019 wil Woonpunt Mechelen starten met de bouw van elf gezinswoningen in de wijk Bethaniënpolder. Eind 2020 moeten de nieuwe huurwoningen klaar zijn.

Sinds 2015 zijn de 127 woningen in Bethaniënpolder allemaal gerenoveerd, maar in 2013 kocht de sociale huisvestingsmaatschappij al een stuk bouwgrond voor de ontwikkeling van een nieuw project. Voor dat perceel op de hoek van de Karper- met de Ernest Wijnantsstraat heeft Woonpunt nu een bouwvergunning. De maatschappij wacht enkel nog op groen licht van Vlaanderen voor de financiering.

In de Karperstraat komen er vier gezinswoningen met vier slaapkamers en in de Ernest Wijnantsstraat nog een zeven met drie slaapkamers. "De woningen worden uiteraard duurzaam gebouwd en krijgen allemaal een kleine tuin", zegt Alexander Vandersmissen (Open Vld), voorzitter van Woonpunt. In de toekomst wil de huisvestingsmaatschappij in de wijk nog aangepaste seniorenwoningen bouwen, zodat bewoners op leeftijd in hun eigen wijk kunnen blijven wonen.   

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio