CD&V stelt kandidaten uit OCMW-raad voor

CD&V stelt kandidaten uit OCMW-raad voor

De uittredende raadsleden van het OCMW die opnieuw deelnemen aan de verkiezingen in oktober. Foto: lvh

Deinze / Nevele -

Meerderheidspartij CD&V stelde haar uittredende OCMW-mandatarissen voor die opnieuw meedoen aan de komende verkiezingen.

Het OCMW ondergaat, net zoals overal, in 2019 grondige wijzigingen. De OCMW-raad wordt vervangen door een Bijzonder Sociaal Comité, met een eigen voorzitter. Het schepencollege van de fusiestad krijgt de taak van Vast Bureau op zich.

“Omdat de partij altijd aandacht heeft gehad voor het sociale beleid willen we die continuïteit verderzetten. De partij stelde daarom haar uittredende mandatarissen voor die op de lijst zullen staan voor de komende verkiezingen”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) van Deinze.

OCMW-Voorzitster Conny De Spiegelaere mocht de OCMW-kandidaten voorstellen.

Voor Deinze zijn dat Conny zelf en OCMW-raadslidLaurette Dobbelaere. “Conny realiseerde voor het OCMW heel wat mooie projecten”, klinkt het. “De uitbreiding van de woonzorgzone is een voorbeeld voor Vlaanderen. Het OCMW van Deinze geldt sinds jaar en dag als een van de best bestuurde OCMW's van Vlaanderen.”

Voor Nevele komen OCMW-raadsleden Dirk Gaudissabois en Els Van de Woestyne op de lijst van CD&V voor de fusiestad.

Dirk Gaudissabois is afkomstig uit Hansbeke, werkt als actieve landbouwer en is ook een drijvende kracht achter zelfstandige schrijnwerkerij van zijn zoon Jelle.

Els Van de Woestyne is een jonge mama uit Merendree die beroepshalve actief is als HR-verantwoordelijke bij farmaceutische sector.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio