Pieter hangt de grootste duivelsvlag van het land uit: “Mijn vriendin is niet bepaald fan”

Pieter hangt de grootste duivelsvlag van het land uit: “Mijn vriendin is niet bepaald fan”

Pieter Loosveldt bij zijn indrukwekkende supportersvlag in Ter Lo. Foto: mvn

Brugge -

Een gigantische supportersvlag van 600 vierkante meter groot. Die hangt over de haag en bedekt ook nog eens de voortuin van Pieter Loosveldt in Sint-Kruis (Brugge). “Ik hoop stiekem dat de haag kapot is, want ik hou er niet van”, zegt hij lachend.

In Ter Lo in Sint-Kruis springt één woning er dezer dagen serieus uit. De ganse voortuin van Pieter Loosveldt kleurt er namelijk rood, geel en zwart. Hij drapeerde een enorme supportersvlag voor de Rode Duivels over zijn haag en in zijn voortuin. De vlag - van in totaal 600 vierkante meter groot - bedekt beide dan ook volledig. “Het was geen sinecure om die hier mooi gedrapeerd te krijgen”, zegt Pieter. “Maar de tekst ‘We Are Belgium’ paste eigenlijk wel mooi op de haag. Dus ik vind het wel geslaagd.”

100 kilogram

Pieter heeft de vlag - die bijna 100 kilogram weegt - al vier jaar in zijn bezit en kreeg die met zijn supportersclub Brugse Duivels ter gelegenheid van het WK in Brazilië. Met zijn 20 op 30 meter geldt de vlag nog steeds als de grootste supportersvlag van het land. Maar ondertussen lag die al verschillende jaren stof te vergaren op de zolder van De Vetten Os, het café in Brugge dat Pieter uitbaat. “Maar het WK leek me het ideale moment om die nog eens boven te halen”, zegt hij.

De dertiger verwittigde zijn vriendin echter niet van zijn plannen. Zij kwam dus thuis en schrok zich een hoedje.

“Ze is niet bepaald fan”, zegt Pieter. “Maar goed, smaken verschillen natuurlijk (lacht). Het is wel zo dat hier vlakbij een bushalte is. En we zien telkens hoeveel mensen hun smartphone boven halen om een foto te nemen. Dat heeft haar toch ook wel wat gematigder gestemd.”

“Hopen op nieuwe haag”

Pieter is vast van plan om de vlag nog enkele weken te laten liggen. Welk effect dat op het gras in zijn voortuin zal hebben, durft hij nog niet zeggen. Maar een stiekeme hoop koestert hij wel. “Ik zie die haag niet graag en zou die graag weg hebben. Maar mijn vriendin vindt die dan wel weer mooi. Hopelijk begeeft hij het door de vlag en kunnen we binnenkort tóch een nieuwe zetten (lacht).”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees